Drinking Around The World

Bij vakantie hoort voor mij een drankje. Het liefst drink ik een biertje, maar ik ben ook niet vies van wat sterkers. Althans ik wil het altijd proberen en schuif het vervolgens met een samengetrokken gezicht Gijs zijn kant uit. In ieder geval, in deze 'special' zal ik wat meer vertellen over de verschillende versnaperingen die we voorschotelt krijgen. 

Arak

Vlak voordat wij in 2013 naar Bali gingen, verschenen er diverse berichten in het nieuws over Arak/Arrack. Dit is een typisch Aziatisch (zuid en zuid-oost Azië) drankje, maar wat nog al voor dramatische situaties kan zorgen. Meerdere toeristen waren overleden na een avondje drinken. Er is namelijk behoorlijk wat 'moonshine' in omloop, wat gewoon levensgevaarlijk is. Op Bali zelf zijn wij dan ook bij de Arak weg gebleven, maar voor ons vertrek van het eiland hebben we toch een flesje meegenomen. Meer omdat ik het flesje zo leuk vond, dan om het te drinken, maar natuurlijk hebben we het uiteindelijk thuis voorzichtig opgedronken. 

 

De gemiddelde Arak bevat ongeveer 33.5% alcohol, maar de bekendere Batavia Arrack bevat een hoger percentage. Arak wordt van suikerriet, graan, rijst of kokosnootbloem gemaakt. Dit ligt aan de plek van herkomst. 

 

Met de Batavia Arrack (die ik maar eens moet gaan halen), worden verschillende cocktails gemaakt: 

- The Original Dirty Liver

- Hemingway Stripper Pole 

- Arrack Attack

- Shattered Glasses

 

De namen vind ik in ieder geval leuk, nu nog proeven hoe het smaakt. De Arak die wij hebben meegenomen was eerlijk gezegd gewoon smerig en smaakte volgens Gijs naar parfum.. Er moest in ieder geval flink gemixt worden voor het weg te krijgen was. Maar weggooien is natuurlijk ook zonde... 

0 Berichten

Texels Speciaalbier

Er zijn heel wat biertjes van de Texels Speciaalbier Brouwerij, zoals Skuumkoppe, Goudkoppe, Springtij en Noorderwiend. Je kunt deze biertjes ook ergens anders nuttigen dan op Texel, tegenwoordig hebben ze de Skuumkoppe zelfs bij de meeste Albert Heijn filialen. Maar toch smaakt zo een echt Texels biertje nergens lekkerder dan op Texel.

 

Je kunt ook de brouwerij op Texel bezoeken. Dit staat hoog op mijn Texelse Bucketlist. 

 

We hebben in 2019 in Lelystad een Texelse Bierproeverij bezocht in restaurant De Rede, wat ook echt een aanrader is. De expert vertelt je van alles over de verschillende biertjes en weet ontzettend veel, ook over andere biertjes. 

Previous: Wild Kamperen


0 Berichten