Arak

Vlak voordat wij in 2013 naar Bali gingen, verschenen er diverse berichten in het nieuws over Arak/Arrack. Dit is een typisch Aziatisch (zuid en zuid-oost Azië) drankje, maar wat nog al voor dramatische situaties kan zorgen. Meerdere toeristen waren overleden na een avondje drinken. Er is namelijk behoorlijk wat 'moonshine' in omloop, wat gewoon levensgevaarlijk is. Op Bali zelf zijn wij dan ook bij de Arak weg gebleven, maar voor ons vertrek van het eiland hebben we toch een flesje meegenomen. Meer omdat ik het flesje zo leuk vond, dan om het te drinken, maar natuurlijk hebben we het uiteindelijk thuis voorzichtig opgedronken. 

 

De gemiddelde Arak bevat ongeveer 33.5% alcohol, maar de bekendere Batavia Arrack bevat een hoger percentage. Arak wordt van suikerriet, graan, rijst of kokosnootbloem gemaakt. Dit ligt aan de plek van herkomst. 

 

Met de Batavia Arrack (die ik maar eens moet gaan halen), worden verschillende cocktails gemaakt: 

- The Original Dirty Liver

- Hemingway Stripper Pole 

- Arrack Attack

- Shattered Glasses

 

De namen vind ik in ieder geval leuk, nu nog proeven hoe het smaakt. De Arak die wij hebben meegenomen was eerlijk gezegd gewoon smerig en smaakte volgens Gijs naar parfum.. Er moest in ieder geval flink gemixt worden voor het weg te krijgen was. Maar weggooien is natuurlijk ook zonde... 

Reactie schrijven

Commentaren: 0