#13. Koshari uit Egypte

Na het Vietnamese fiasco was ik even klaar met het uitproberen van nieuwe recepten. Toch gaan we vol frisse moed weer verder met onze nummer 13: Egypte. Ik heb eerst van alles over Mezze uitgezocht, omdat dit me wel erg lekker lijkt. Maar ik zag gelijk al op tegen de hoeveelheid werk die hier weer bij komt kijken. Duizend kleine hapjes... 

 

Uiteindelijk heb ik deze plannen weer geschrapt en heb ik een ander gerecht uitgezocht, Koshari. Een combinatie van rijst, pasta en linzen, met een pittige tomatensaus. 

 

De Gijs score: 8.5

 

 

Ingrediënten: 

 

Voor de saus

1 grote ui

2 geperste knoflooktenen

1 blik tomatenpuree

2 theelepels paprikapoeder

1/4 theelepel kaneel 

1/4 theelepel nootmuskaat 

1/4 theelepel komijnzaad 

1/4 theelepel kardemom

1/4 theelepel chilivlokken

Zout en peper

 

Voor de Koshari: 

1 kop rijs (naar keuze)

1 kop bruine linzen 

1 kop macaroni 

2 koppen groentebouillon

2 grof gehakte knoflooktenen 

2 laurierblaadjes

Zout

Spoel de linzen af en kook 20 minuten in water met de laurierbladeren en grove stukken knoflook. Snijd de grote uit in snippers en bak een minuut of 7 in een grote koekenpan. Doe de knoflook hierbij en bak tot de ui bruin wordt. Doe vervolgens de tomatenpuree en kruiden hier bij en laat 20 minuten op een laag vuur pruttelen. 

 

Doe de rijst met twee kopjes bouillon in een pan en kook dit in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de macaroni volgens de verpakking. 

 

Als de linzen 20 minuten gekookt hebben haal je de knoflook en laurierbladeren ertussenuit. Meng dit met de macaroni en rijst. Vervolgens schep je de saus over het mengsel. Je hebt niet veel saus nodig!  Serveer eventueel met wat gebakken uitjes :) 

Reactie schrijven

Commentaren: 0