#2 Het Water

Almere heeft veel water. Logisch natuurlijk, aangezien er ooit een zee lag op de plek waar ik nu woon.

 

Vroeger als klein kind greep ik elke kans om naar de Noorderplassen te gaan, waar een fijn strand te vinden is. Er is ook een klein surfstrandje te vinden en je kunt er barbecuen op de lavastenen. Als de bel klonk van de ijscoman sprong het halve strand op, om in een enorm lange rij te wachten op een paar bolletjes Italiaans schepijs. Even verderop vind je de Boathouse, een restaurant waar je ook barbecue bootjes kunt huren. Dit wil ik ook echt nog eens doen!

 

 

 

 

Emobeach

Tegenwoordig ga ik graag naar Emobeach aan het Weerwater. Hoe het strand echt heet weet ik eigenlijk niet, maar de bijnaam komt door de hoeveelheid alternatieve mensen die er rondhangen. Meestal blijft het bij hangen op het strand en ga ik het water niet in. Het fijne is dat je het idee hebt dat je echt op het strand bent, maar toch is het maar vijf minuten lopen vanaf het centrum. 

Beatrixpark

Zoals ook in mijn vorige artikel #1 Het Groen al gezegd is, spring ik ook graag van de steiger in het Beatrixpark. Okay, misschien is het niet het schoonste water van Almere, toch is het er fijn zwemmen en behoorlijk druk. 

Varen

Hoe fijn zwemmen en strandhangen ook is, varen vind ik echt lekker. Bij de jachthaven Haddock kun je een bootje huren. Vaar een paar rondjes over het Weerwater, zwaai naar de alternatievelingen op Emobeach en naar de hipsters op Strandje Beton ( een grijze vlakte aan het water naast de Schouwburg) en vaar door het centrum naar Stedenwijk. Hier vaar je het Beatrixpark in. Leg aan bij de steiger en neem een duik in het troebele water. Vaar door Kruidenwijk, langs de sluis en de Noorderplassen op. In de wijk Noorderplassen kun je bij een supermarkt aanmeren om meer proviand in te slaan. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0