#1. Het Groen

Het fijnste aan het wonen in Almere vind ik de hoeveelheid parken, bossen en hofjes die we rijk zijn. Bijna elk huizenblok beschikt over een ‘hofje’ met bomen, gras, speeltoestellen en picknickbankjes. Zo goed als elke wijk grenst wel aan een stadspark en elk stadsdeel beschikt wel over een bos. 

 

Ik ben zo een beetje opgegroeid in het Beatrixpark, wat ik nog steeds een fijne plek vind. Op mooie dagen voelt het bijna aan als het Vondelpark, vol gezelligheid. Overal zie je gezinnetjes, vriendengroepen en stelletjes genieten van het weer. Kinderen springen van bruggetjes (doodeng) en ik duik van de aanlegsteigers het water in. Voor een burger, patat of een milkshake kun je terecht bij de Gateway Diner. Een originele diner die uit de USA is overgebracht. Jongeren en iets oudere jongeren kunnen zich uitleven in het skatepark, waar altijd wel iemand te vinden is. Bij een rij walnotenbomen wordt er door de buurtbewoners druk geplukt en geraapt als de oogst rijp is. Met lange ladders op hun rug komen ze aan en met tassen vol vertrekken ze weer. Dezelfde buurtbewoners hebben de taak op zich genomen om één van de bloementuinen te onderhouden. Het staat hier zomers dan ook vol met prachtige bloemen en je bent omringd door vlinders. 

 

Tegenwoordig woon ik aan het Vliegerpark  in Almere-Haven. Ik kan van mijn woonkamer, op de eerste verdieping, zo het park inkijken. Herten lopen voorbij, schapen komen grazen, vossen blaffen in de nacht en Gijs wordt regelmatig wakker van een uil die op ons dak aan het krijsen is. Ook hebben wij extra huurders onder onze dakrand, een stuk of twintig kleine fladderende vleermuizen komen tegen de schemering naar buiten. Aan de rand van het Vliegerpark ligt onze eigen stads-ruïne, het ‘Kasteel van Almere’. Dit is nu in handen van Witchworld, een themapark dat hoopt ooit haar deuren te gaan openen. Voorlopig blijft het bij plannen, het blijft verdacht stil. Ik weet nog niet of ik zo blij ben met dit initiatief, maar we zullen zien hoe ver het komt. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0