Wie? Wat? Waar? Waarom?

We zijn aan het twijfelen over onze volgende bestemming, we hebben weer wat gespaard en kunnen het ons veroorloven om wat verder weg te gaan. Wordt het Costa Rica, Afrika of toch weer Azië. Robert, een vriend van ons, heeft drie maanden door Azië gereisd en kon niet meer ophouden over Myanmar, het meest geweldige land waar hij geweest is. Na een speech van uren over wat het land fantastisch maakt kijken Gijs en ik elkaar aan. Het is besloten, we gaan naar Myanmar voor het te laat is. 

 

We beginnen snel met plannen en stippelen (ik) de reis uit. Het wordt November 2016, net na het regenseizoen en mijn inziens de beste reistijd. Blijkbaar is Myanmar op dat moment nog niet de meest voor de hand liggende bestemming. Wanneer ik mensen vertel waar ik heen ga roept dit direct een aantal vragen op. 

 

Waar is dat? Nou voorheen heette het land Birma, misschien zegt dat al meer, het ligt bij Thailand, Bangladesh en China. 

 

Wat ga je daar doen? Uhm nou vakantie vieren en rondreizen. Ik vind dat altijd een beetje een rare vraag. Hoezo wat ga ik daar doen, wat denk je zelf? Maar blijkbaar is het gek als je cultuur wilt opsnuiven en niet de hele dag aan het strand wilt liggen of aan het zwembad wilt hangen...

 

Waarom? Dat is wel de meest rare vraag. Ik was ook verbaasd toen deze gesteld werd. Waarom... Waarom niet? Als je zou zeggen dat je naar Thailand gaat vraagt niemand je waarom. Nou omdat het nog een authenthiek Aziatisch land is dat nog niet volledig verpest is door het toerisme. Omdat ik wil gaan voor het te laat is. Omdat ik gehoord heb dat de mensen oprecht vriendelijk zijn. Daarom...

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    robert (donderdag, 04 mei 2017 12:43)

    haha en die uren waren nog te weinig ...