Drie kleine biggetjes

Na het werk pak ik snel mijn spullen bij elkaar en gooi ze bij Nanouk in de auto. Het wachten is op Gijs, maar dat zijn we inmiddels wel gewend. De rest van onze groep vrienden wacht op ons. Met drie auto's gaan we op weg naar de hoofdstad van onze oosterburen, Berlijn... 

 

Rond een uur of twee komen we bij het hostel aan, Three Little Pigs. Eén voor één komen de andere auto's ook aan. Bij het inchecken moeten we een enorm formulier invullen en dat midden in de nacht. Ik wordt er een beetje cranky van. 

 

Het hostel heeft voor ons een kamer voor elf personen klaar gemaakt. Eigenlijk wilden ze het niet doen, omdat de kamers maar voor acht mensen geschikt zouden zijn, maar ze hadden ons gewaarschuwd dat het krap zou zijn. Nou wat een onzin was dat, de kamer is een balzaal en er is echt zat ruimte. We drinken even een drankje om te vieren dat we er zijn, maar gaan dan al snel onze bedjes in. 

Dit hostel ligt in de wijk Mitte, vlakbij Potsdammer Platz, aan de Stresemannstrasse 66. Het hostel ligt centraal en veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand, maar een paar honderd meter van het hostel vandaan ligt ook een metrostation.

Het gebouw stamt uit 1907 en was een soort hostel voor reizigers en werklui. Tussen 1916 en 1918 tijdens de eerste wereldoorlog was het een militair ziekenhuis. Vanaf 1924 kwamen de eerste nonnen. Tijdens de tweede wereldoorlog nam de gestapo het gebouw in, omdat er activiteiten plaats zouden vinden die tegen de staat gericht waren. Na de oorlog, vanaf 1950 kwamen de nonnen weer terug. Vanaf 2006 is het een hostel geworden. Er zijn nog veel aanwijzingen naar het verleden van het gebouw, zoals het bidbankje bij een Mariabeeld bij de ingang van het hostel.

 

 

Er is een 24 uurs receptie, parkeergelegenheid, gratis wifi en een wasserette. Voor €6 kun je ’s ochtends genieten van een all-you-can-eat ontbijtbuffet. Ze hebben van alles en nog wat, van yoghurt tot brood met ei en cornflakes. 

Previous: Hysterie

Next: Betonnen Bos 


Reactie schrijven

Commentaren: 0