Derk Bolt - Ontvoerd

De presentator van het tv-programma Spoorloos werd in de zomer van 2017 gegijzeld in Colombia, samen met zijn collega. Op het journaal heb je het vast voorbij zien komen. Gelukkig duurde de ontvoering relatief kort en waren de twee snel weer op 'vrije' voeten. 

 

Derk is in de pen geklommen en heeft de belevenissen vast gelegd in het boek Ontvoerd. Een aagje zoals ik wil natuurlijk weten wat er gebeurt is, aan de andere kant van het tv scherm. Derk schrijft prettig, eigenlijk net zoals hij spreekt. Ik hoorde zijn stem terwijl ik door de pagina's vloog. Het is geen literair hoogstandje, maar dat hoeft ook niet. Dit is het verhaal zoals hij het beleeft heeft. Het is eerlijk, en toch ook spannend al weet je in principe al hoe het afloopt. 

 

Ik heb gezien dat hij meerdere boeken heeft geschreven. Die staan ook gelijk op mijn verlanglijstje! 

0 Berichten

The Beach

Het boek van Alex Garland.

 

Aan de ene kant werd ik door dit boek opgeslokt. Ik vond mezelf in Bangkok, een veld vol marihuana op een eiland en midden in een bizarre leefgemeenschap in de middle of nowhere.

 

De schrijfstijl is makkelijk weg te lezen en ik was blij met de korte hoofdstukken. En eerlijk gezegd was ik echt een beetje verdrietig toen ik de laatste pagina gelezen had. Ik wil meer...

 

Nu is het tijd om de film weer eens te gaan kijken, die ik me eigenlijk niet meer echt kan herinneren... 

0 Berichten

Blogtip: Alex In Wanderland

Een reisblog van de Amerikaanse Alex, na een reis naar Thailand, besloot om alles achter zich te laten en de wereld te gaan verkennen. Vol eerlijke humor, goed geschreven stukken en hele mooie foto's. Ik ben bij haar eerste post begonnen en werk me naar het heden. Informatief, jaloersmakend, maar soms ook heel persoonlijk. Op dit moment is dit met stip mijn favoriete blog!

 

Klik hier om naar haar site te gaan. 

0 Berichten