Wad'n tocht!

Ameland - Schiermonnikoog dag 15 zaterdag 25 juni 2022 

We zijn natuurlijk weer vroeg uit de tent, gelukkig hebben we geen regen. We ontbijten even vlug en beginnen dan onze spullen in te pakken. We checken uit en gaan naar de haven om de boot van 10:30 naar Holwerd te pakken. We zijn veel te vroeg en chillen bij de haven tot we kunnen vertrekken. 

 

Als we op Holwerd aankomen fietsen we door naar Lauwersoog, weer een route met veel schapen en hun uitwerpselen, maar we komen door een plaats met de naam Moddergat, wat we tof lijkt om een keer heen te gaan. We komen op tijd aan en gaan nog even lunchen bij het restaurant Waddenpoort bij de haven. 

 

Om 14:45 uur mogen we de boot op en vertrekken we in de regen naar Schiermonnikoog, onze laatste stop van deze vakantie. Als we aankomen trekt de lucht weer open en fietsen we naar camping Seedune. We mogen ook hier weer een plekje uitzoeken en kiezen een locatie niet ver van de ingang, we blijven hier toch maar 1 nacht. We zetten de tent zo snel mogelijk op en stappen gelijk weer op de fiets om toch nog iets van het eiland te zien voor het avontuur weer is afgelopen. 

 

Het eiland is wat ‘posh’, ik moet een beetje aan de Wadden versie van Baarn denken. Het is prachtig hoor, maar ik word er niet direct heel warm van, zoals bij Terschelling, Vlieland en Ameland. We fietsen naar de witte toren op het eiland, de zuidertoren. Dit was ooit één van de vuurtorens, maar is tegenwoordig overbodig geworden. Toch strooi ik er iets van de as van mijn moeder neer. Vervolgens fietsen we door naar de tweede vuurtoren, de Noordertoren. Deze is knalrood, net als de toren op Texel. Ook hier strooi ik wat as uit en we lopen een stukje door de duinen. 

 

Onderweg terug naar het dorp Schiermonnikoog om wat te gaan eten. Het eiland is leuk, maar ik mis nog steeds de vibe die ik op andere eilanden wel heb, misschien komt het doordat ik ondertussen wel verlang naar huis, ik heb geen idee. We gaan zitten bij Duinzicht om een biertje te drinken. We vinden de menukaart niet echt aantrekkelijk voor ons vega-menschen en we gaan verder het dorp in. Uiteindelijk hebben we geluk en is er een plekje op het terras bij de Ware Jacob, veel die na ons komen hebben pech en moeten op zoek naar een ander restaurantje. Het eten is goed, het personeel vriendelijk en het is een fijne laatste avond op de Waddeneilanden. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0