Wad'n weilanden

Terschelling - Ouwe Syl dag 12 woensdag 21 juni 2022 

Super vroeg ben ik klaar wakker, de eerste keer zelfs om half vier, maar gelukkig ben ik toch nog in slaap gevallen. We pakken de tassen in, breken ons tentje af en fietsen bepakt en bezakt naar West-Terschelling om de boot naar Harlingen te pakken. Helaas gaat er geen boot van Terschelling naar Ameland op dit moment, als we later in het jaar zouden zijn kan dit wel. Als we op Harlingen aankomen fietsen we van de haven naar Ouwe syl, zo'n 28 kilometer. Best wel een pokke stuk. De dorpjes waar we doorheen komen zijn leuk om te zien, maar verder is het vooral weiland, dat gaat op een gegeven moment echt wel vervelen. 

 

Ouwe Syl ( in het Nederlands Oudebildtzijl en op zn Frysk Aldebiltsyl) is wel echt een pittoresk en schattig dorp. We logeren bij de Witte Klok, waar we een kamer uiteraard onder een kerkklok hebben. Het is een fijn verblijf en alles is super fijn geregeld. We nemen een heerlijke douche, dat is echt even lekker na bijna twee weken campingdouches te hebben doorstaan. Wat heb ik toch een zwaar leven! En nu? Nou we gaan gewoon weer fietsen, naar de Spar in het dorp Hollum. We slaan wat snacks in en fietsen terug naar de Witte Klok. 

 

‘s Avonds eten we bij Het Graauwe Paard, vlak naast ons verblijf. Van Gijs mag ik niet meer vertellen wat we eten, dus dat doe ik dan ook niet. We worden nog getrakteerd op een oefening van de fanfare die in een bootje een rondje door de grachten maakt. Ik ben echt gesloopt en we liggen al vroeg op bed. Ook omdat we morgen weer zo een fietstocht hebben naar Holwerd, om vanaf daar met de boot naar Ameland te gaan. Daar ben ik ook nog niet geweest en ik ben heul benieuwd. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0