Punk Rock Holiday Slovenië

Augustus 2018

Punk Rock Holiday stond al een tijdje op ons lijstje, maar telkens kwam het er niet van. Eindelijk past het in onze agenda en hebben we ook nog eens een zooitje vrienden zo ver weten te krijgen dat ze met ons mee gaan naar Slovenië. Eerst maken we een uitstapje naar Ljubljana! 

 

Het festival zelf is in Tolmin, in het westen van Slovenië, vlak bij de Italiaanse grens. Van de line-up ben ik niet echt onder de indruk, maar je gaat natuurlijk niet naar een festival voor de muziek... 

 

Vanaf Ljubljana besluiten we een taxibusje te regelen, wat achteraf niet echt een strak plan is. Twee van de zes passagiers staan al snel op standje wagenziekte en zijn erg ongelukkig als we over de slingerende bergweggetjes rijden. Als we afgezet worden op een parkeerplaats in Tolmin kunnen ze even een beetje bijkomen. Arme stakkers. 

Met kilo's spullen op onze rug lopen we over de velden naar het kampeerterrein. Het is bloedheet en ik ben niet de enige die af en toe het idee heeft dat ik van mijn stokje ga. Gijs was één van de stakkers met wagenziekte, dus ik probeer zo veel mogelijk van zijn rommel ook mee te sjouwen. 

 

Als je dan eenmaal op het terrein bent is het ook wel erg mooi, zo tussen de bergen. We zetten zo snel mogelijk onze tenten op, wat best lastig is met alle stenen in de grond. Er buigen heel wat haringen krom dit weekend... 

 

Dan is het tijd om onze nieuwe omgeving te verkennen. Als we een beetje rondlopen zien we al snel het helder blauwe water, misschien wel de belangrijkste reden waarom dit festival me zo aansprak. 

Eerst gaan we verder met het terrein verkennen. Het lijkt echt een doolhof, maar je krijgt het snel door. We  halen de vuilniszakken op, die je aan het eind van het festival weer vol kunt inleveren zodat de omgeving schoon blijft. We kijken rond bij de eettentjes en dit bevalt ons wel. Gijs verorbert gelijk een seitan kebab en piept gelijk dat ik dat thuis ook maar moet gaan maken. 

 

Er zijn twee podia op het terrein. De eerste staat bij het water en hier zijn overdag de optredens. 's Avonds schakelen ze over naar het tweede, grote podium. Zo kun je moeilijk bands missen. Toch hebben wij het voor elkaar gekregen om in het hele weekend maar één band te gaan bekijken, Voodo Glow Skuls. We hebben er wel vaker een handje van, om alle optredens aan ons voorbij te laten gaan, maar dit is wel heel erg. We hadden net zo goed op een ander moment op  deze camping kunnen gaan chillen. 

Eigenlijk hangen we het hele weekend aan het water, maar het is echt heerlijk! En ook zo ontzettend mooi. Pas op de laatste dag ontdekken we hoe leuk het is om je met de stroom mee te laten voeren en zo alle opblaasdieren (en meer) van de andere Punk Rock Holiday-ers te bekijken. 

 

Je boodschapjes doe je bij de supermarkt even verderop. Die zijn al helemaal op de festivalgangers voorbereid. Als je zin hebt  kun je nog het dorpje zelf ingaan, maar dit heb ik zelf niet gedaan. 

 

Het was heerlijk, maar als ik eerlijk ben vond ik het festival zelf niet echt boeien. De vuilniszakkenregel was nogal overdreven. Ze gingen ook echt de zakken open maken om te kijken of alles goed was gescheiden, anders kreeg je de borg niet terug. Daarnaast waren de prijzen veel hoger dan ik gewend ben op Mighty Sounds, maar dat is misschien niet helemaal eerlijk. Je kan eigenlijk een festival in Tsjechië niet vergelijken met een festival in Slovenië. Als laatste was ik niet bepaalt gecharmeerd van de toiletten. Deze waren er smerig en stonden niet echt op een logische plek, namelijk in de volle zon. De hele dag kwamen er kokhalsende mensen uit. Gelukkig was de dixie vlak bij het water behoorlijk schoon, maar nog steeds bloedheet. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0