#11 Matoke uit Uganda

We zijn weer eens in Afrika! Dit keer landen we in Uganda, ook zo een land waar ik echt niet van weet wat ik moet verwachten. Ik heb het eerste het beste recept gepakt dat ik kon vinden. Dit was een toevalstreffer, het was heerlijk! De Gijs score: Een 8.7!

 

 

 

 

 

Ingrediënten: 

- 8 plantains

- 1 ui, gesnipperd 

- 2 tomaten, in blokjes 

- 1 paprika (volgens het oorspronkelijke recept een groene, maar ik heb een rode genomen, die vind ik veel lekkerder) in blokjes 

- 4 knoflooktenen 

- 1 limoen

- 1 chili peper 

- cayenne peper 

- 1 kopje bouillon (groente)

- Vlees... ik heb een pakje (250 gr) plantaardige kipstukjes genomen, maar het originele recept is met rund. 

Pel de plantains  en snij deze in blokjes. Besprenkel ze met limoen sap en laat dit intrekken. 

 

Verhit zonnebloemolie in een pan. Fruit de ui. Voeg de tomaten, de paprika, chilipeper en de knoflook toe. Doe er twee theelepels cayennepeper toe, eventueel meer naar smaak. 

 

Doe als laatste het kopje bouillon en de kipstukjes in de pan en laat het mengsel garen. Blijf regelmatig roeren. 

 

Zet het vuur later en voeg de plantains toe. Dek de pan af en laat sudderen tot de plantains zacht zijn (ongeveer een kwartier tot twintig minuten). 

 

 

Mede mogelijk gemaakt/geïnspireerd op een recept van GeniusKitchen.com
Mede mogelijk gemaakt/geïnspireerd op een recept van GeniusKitchen.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0