#9 Plov uit Kirgizië

Ik heb vals gespeeld. De curry die voor land nummer 8, Micronesië, heb gemaakt, was echt niet lekker. Het was smakeloos en ik kreeg het bijna niet weg. Ik ben door mijn teleurstelling ook nog eens vergeten om een foto te maken. Nummer 8 staat daarom op de lijst voor een herkansing. 

 

Ik had alles al in huis voor de nummer 9, Kirgizië. Ik heb gekozen voor 'Plov' een variant van Pilav.  Helaas was ook dit een tegenvaller en scoorde niet meer dan een 5.5 op de schaal van Gijs. Ik denk dat dit door het vervangen van de lam door plantaardige kip kwam... Maar het staat niet snel nog eens op onze tafel. 

 

Ingrediënten: 

- Zonnebloem olie

- 200 gram kipstukjes

- 1 grote ui

- 1 grote wortel, geschaafd

- 2 kopjes rijst

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 3 kopjes heet water

 

Bereiding: 

Bak de (nep) kip in de olie, in ongeveer vijf minuten gaar. Doe de uien erbij en bak deze zachtjes mee tot dat zij glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. 

 

Doe ook de geschaafde wortel hierbij. Dek de pan af en bak het vijf minuten op laag vuur. 

 

Voeg de rijs toe, roer het een minuutje op hoog vuur en doe de kopjes water erbij. Roer het goed door elkaar en dek het weer af. Na ongeveer een half uurtje is de boel gaar. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0