#7 Lahmacun, Turkse Pizza

Dit recept is zo veel makkelijker dan ik had verwacht!! Geniaal! Okay, ik moet de volgende keer even wat beter mijn best doen met de deegroller, maar ik vond mijn Turkse Pizza of Lahmacun echt goed gelukt. Ook dit ga ik zeker vaker maken! 

 

Gijs Score: Een 8. Het had een 9 kunnen zijn, als het deeg wat dunner was uitgerold.

 

Deeg: 

- 500 gram bloem

- 2 theelepels zout 

- 300 ml warm water

 

 

Ingrediënten voor het gehakt: 

- 100 gram vega gehakt

- 1 tomaat

- 1 ui

- paar takjes peterselie

- 2 paprika's (ik had gele paprika's)

- 1 eetlepel tomatenpurree

- 2 eetlepels zonnebloem olie

- 110 ml water

- 2 theelepels zout 

- 2 theelepels rode peper

 

Bereiding: 

Doe de gesneden ui, tomaat, paprika en peterselie ik de blender en hak het fijn. Doe het bij het gehakt. Doe ook de tomatenpuree en olie hierbij. Zout en peper erbij. Giet ook het water in de kom en meng het. 

 

En nu het deeg. Doe de meel, het water en zout in een kom en kneed dit tot een bal. Doe een doek over de kom en laat het deeg een half uur rijzen. 

 

Maak kleine bolletjes van het deeg. Rol deze uit tot een platte pizza. smeer wat van het gehaktmengel uit over het deeg. Als je een gril of pizzaoven hebt kun je de Lahmacun hier in vijf minuten gaar hebben. Ik heb het met de oven gedaan. Op 220 graden duurde het ongeveer 8 tot 10 minuten voor de pizza klaar was. 

 

Serveer de pizza met alles wat je lekker vind, bijvoorbeeld sambal, knoflooksaus, tomaat, komkommer, sla, pepers en ga zo maar door. Nomnomnom. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0