#7 Turkse Aardappels

Nog een Turks bijgerecht, maar van deze ben ik echt een beetje fan geworden. Ik heb me voorgenomen om dit gerechtje in te voeren bij mijn 'standaard' recepten voor doordeweekse dagen. 

 

Gijs score: 8! 

 

Ingrediënten: 

- 1 uit, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden

- Zout en peper

- 750 gram, kruimige aardappels in blokjes gesneden 

- 6 eetlepels olijfolie 

- 2 eetlepels tomatenpuree 

- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

- 2 theelepels gedroogde en gemalen chilipepers

- eetlepel citroensap

 

Kook de aardappels ongeveer 10 minuten voor en laat goed uitlekken. Bak ondertussen de ui met zout en peper in de helft van de olijfolie op een laag vuurtje. Na ongeveer tien minuten moeten deze glazig zijn. Doe de aardappels erbij en voeg wat meer olie toe. Na 15 minuten zijn de aardappels zacht en krokant. Voeg de tomaten puree toe en ontzuur deze in 3 minuten. Doe voor het serveren de peterselie en citroen sap erdoor heen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0