#7 Turkse Bonen

Toen Gijs voor de Wereldreisrecepten het land Turkije 'trok' was ik een beetje door het dolle. In plaats van één of twee recepten, sloeg ik door. Ik had op de planning vijf recepten staan, maar uiteindelijk is er één afgevallen omdat ik de walnoten had opgegeten en geen ongezouten pistachenoten kon vinden (te lui om echt te zoeken). 

 

Het eerste recept is lekker simpel, Turkse bonen in tomatensaus. Ik moet zeggen dat ik dit bijgerecht wel erg lekker vond en zoals gezegd, het kost weinig moeite om te maken, maar duurt wel even. 

 

Gijs score: 7

 

 

 

Ingrediënten: 

 

- Olijfolie 

- Grote ui, gesnipperd 

- 500 gram verse sperziebonen 

- Blik tomatenblokjes 400 gram 

- Klein blikje tomatenpuree

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 theelepel suiker

- Kopje heet water 

- Zout & Peper

Doe de olie in een pan en verwarm deze. Bak de uien tot ze licht bruin zijn. Doe de bonen erbij en roer deze tot ze van kleur veranderen. Dit gebeurt na ongeveer 8 tot 10 minuten. 

 

Doe de knoflook, suiker, tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. 

 

Laat dit tien minuten pruttelen. 

 

Voeg het water en een beetje zout en peper toe. Dek de pan af en laat het op een laag pitje koken. Let op, dit duurt ongeveer drie kwartier! Roer om de tien minuten even in de pan. 

 

TADAAAAAAAAAA! Je hebt Turkse bonen! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0