#6 Laplap uit Vanuatu

Nomnomnom, dit was ook weer een goed recept. Ik miste er nog wel iets in, waarvan ik nog steeds niet kan vertellen wat het was. Mocht ik er nog opkomen, dan zal ik het recept wel updaten. 

 

Let op, het gerecht moet 2 uur en drie kwartier in de oven! 

 

Ingrediënten Marinade

- 3 eetlepels sojasaus

- 3 eetlepels suiker

- 2 tenen knoflook

- een beetje zout

 

 

Ingrediënten Laplap

- 1 grote casave

- 1 middel zoete aardappel

- 1 bakbanaan

- 1 tomaat

- 1 blik kokosmelk 

- 1 kleine zak baby spinazie

- 2 sjalotjes

- plantaardige kipstukjes (of echte kip)

 

Maak de marinade de dag voordat je de Laplap zelf gaat maken en doe de kipstukjes hier in. Laat dit een nacht in de koelkast intrekken. 

 

Verwarm de oven voor op 240 graden. 

 

Rasp de cassave. Rasp de zoete aardappel. Zorg dat de zoete aardappel ongeveer 1 kwart is van de hoeveelheid cassave. Meng voorzichtig de kokosmelk met de geraspte cassave en aardappel. Zorg dat het kneedbaar wordt, maar niet te kledderig. 

 

Leg een vel aluminiumfolie (of wat traditioneler, bananenblad) op een ovenrooster. Pak de cassave+aardappel kledder en verdeel de helft over het folie als een plakkaat. Leg hier de gewassen spinazie op. Leg de gesneden tomaat, snippers sjalot en plakjes bakbanaan op. Vervolgens leg je hier de gemarineerde stukjes op. Dek dit weer af met de andere helft van het mengsel. 

 

Vouw hierover nog een vel aluminium folie en vouw de randen dicht. Laat de Laplap 2 en een half tot 3 uur in de oven op  graden. De duur van het garen is afhankelijk van de dikte van de Laplap. Ik had niets om dit mee te vergelijken dus ik heb gekozen om in het midden te gaan zitten. Volgens mij was dit ook precies goed. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0