#4 Ode aan het Eten

Voorgerecht bij Thaicoon
Voorgerecht bij Thaicoon

Het eten in Almere stelde vroeger niet veel voor. Het meeste bestond uit Shoarma tenten en Franse bistro-achtige zaken. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer gelegenheden waar ik best blij van wordt. Je kunt er ondertussen de halve wereld rondreizen zonder de stad te verlaten. De focus ligt op Almere Centrum... 

 

- Zo eet ik Amerikaanse burgers bij Hudson in het centrum van Almere. Het liefst met een Budweiser biertje erbij. Ook serveren ze hier spareribs, waarbij de typische marinade met cola proeft. Erg lekker! Je kunt ook gaan voor een high beer, waarbij je biertjes kunt proeven en diverse hapjes geserveerd krijgt. Zo weet je voor de volgende keer wat je als avondmaal kunt bestellen. 

 

- Voor een Thaise maaltijd ga ik naar Thaicoon, vlakbij het centraal station. Echt geweldig lieve vrouwtjes in de bediening en verrukkelijk eten. Alle gerechten kunnen vega gemaakt worden, maar toch kies ik vaak voor de zoetzure kip. Het samengestelde voorgerecht, waar je weer van alles wat krijgt (daar houd ik van) is heel goed. Dan nog een koude Singha erbij en smullen maar. 

- Wil ik me wanen in Japan en aan de sushi? Dan vind je me bij Sapporo, een all-you-can-eat restaurant aan de grote markt. Ik weet dat er duizend van dit soort tenten zijn, maar deze vind ik net even wat beter. Toen ik nog vlakbij het centrum woonde, zat ik hier soms meerdere keren per week (schandalig) en heb ik vele stempelkaarten vol gekregen. Even proosten met een Sapporo-biertje in de lucht en rollend naar huis!

 

- In de zomer met een kan sangria op tafel en smullen van Spaanse tapas. Dat doe je bij Barca. Het heeft jaren geduurd voordat ik van het bestaan van dit restaurant wist en dit probeer ik nu in te halen. Je kunt kiezen uit á la carte of all-you-can-eat. Als je niet veel honger hebt, kies dan voor á la carte, de porties zijn best groot en kun je met de hele tafel delen. 

 

- Authentieke Italiaanse pasta (of eventueel pizza) haal ik bij Porto Cervo. Ook weer ontzettend aardig personeel. De eigenaar op leeftijd komt altijd even een praatje maken. Ik ben idolaat van de canneloni en champignons in witte wijn. Afblussen met een Birra Moretti en als dessert een ijskoude scroppino. Gustoso!

- Mijn 'Italiaanse' pizza eet persoonlijk ik liever bij Woodstone. Gekke combinaties, maar vooral goede combinaties en ze hebben een vegan variant. Mijn maatje Max liet ons eens enthousiast een glaasje limoncello drinken. Niet doen! Proef dit maar als je in Toscane bent... Verder geen slecht woord over Woodstone.

 

- Bij Rosita's geniet je van een Mexicaanse maaltijd. De nacho's en kip burrito zijn mijn favoriet. Geniet van de cocktails (of mocktails) en neem een crème brûlée met tequila als nagerecht, als je nog plek hebt. Er is wel een klein beetje van de 'mañana mañana' mentaliteit met de Spaanse veroveraars meegekomen naar dit Mexicaanse restaurant, het kan behoorlijk lang duren voor je bestelling op tafel verschijnt. Maar de smaak maakt alles goed.

- Voor de kleine Griekse hapjes, de mezze, schuif ik aan bij Rhodos, vlak bij het station. Je kunt ook kiezen voor á la carte, maar ik vind het nu eenmaal leuk om me vol te stouwen met verschillende gerechten. Bij aankomst krijg je een glaasje Ouzo, die je slokdarm alvast even voor verwarmd. 

- Heb je na al dit lekkers nog ruimte voor een ijsje? Dan kun je los gaan bij IJspressi op de Grote Markt. Met bizar veel smaken, maar ook een tikje bizarre smaken, zoals RedBull, Whisky-sigaren en Bacardi Cola. Maar ook de normale bollletjes vanille, chocola en stracciatella zijn worden er gewoon geschept. Je kunt er nog een bakkie koffie bij krijgen ook. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0