#3 Stichting AAP

Niet geheel onbekend lijkt me, maar Stichting AAP is een opvangcentrum voor apen en andere 'exotische' dieren. Vanaf 2011 tot half 2012 heb ik hier als vrijwilliger gewerkt. Helaas niet direct met de dieren, maar op de afdeling personeelszaken. Wel had ik uitzicht op het chimpansee verblijf! 

 

Regelmatig kwam directeur David van Gennep even buurten. Ik wist de eerste paar keer niet eens dat hij de directeur was, zo relaxt is die man. 

 

Over de historie van Stichting AAP is een boek geschreven, welke ik echt een aanrader vind. Het staat vol met mooie, heftige en schrijnende verhalen. Ik heb het in één ruk uitgelezen (met tranen) en heb het ook mijn zusje van 13 laten lezen. Ze was behoorlijk onder de indruk. 

 

Je kunt altijd bij Stichting AAP terecht om op eigen houtje rond te lopen en de apeneilanden bekijken. Meestal zijn de berberaapjes en bavianen tussen 9.30 uur en 16.00 buiten. Elke zaterdag en woensdag worden er Apenpraatjes gehouden. Er wordt verteld wat de groepen zoal heeft bezig gehouden. Deze bijeenkomsten zijn gratis!

 

Er zijn ook achter-de-schermen-rondleidingen. Hiervoor kun je je aanmelden via de website. Het rondje AAP is ook weer gratis en een super mooi initiatief! Dit staat bij mij nog steeds op de to-do-list...

Adoptie

Je kunt de Stichting AAP steunen door te doneren. Maar wat misschien nog leuker is, dat is het adopteren van een aapje. Zo heb ik (een uur geleden) Sinbad, het witoorpenseelaapje geadopteerd. Lees hier zijn verhaal:

 

" Voordat Sinbad en zijn maatje Saphira naar AAP kwamen, zag hun leven er weinig rooskleurig uit. Sinbad werd, samen met nog een aantal witoorpenseelaapjes, als huisdier gehouden door een Duitse particulier. Toen de eigenaar uiteindelijk inzag dat het geen geschikte huisdieren zijn, trok hij aan de bel. Maar voor één van de dieren kwam zijn inzicht te laat, dit aapje overleed aan de gevolgen van verkeerde voeding. Voor Sinbad liep het gelukkig anders af!"

Het verhaal van Sinbad en de foto komen van de website van Stichting AAP. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0