#4 Empanadas & Bonensalade Uit Uruguay

Het vierde land uit onze wereldreis is Uruguay. Ik heb nu gekozen om twee 'recepten' te proberen. Een bonensalade en empanadas! 

 

Okay eerlijk gezegd vond ik dit echt @#$ om te maken. Het deeg mislukte de eerste keer omdat ik het recept niet goed gelezen had. De tweede keer was het nog steeds ontzettend plakkerig. Het helpt niet mee dat ik kook aan de salontafel en op een camping tweepitsfornuis, maar het is niet anders als je aan het verbouwen bent. Oh ja en ik heb geen deegroller. 

 

Ik vond beide gerechten niet top. Ik vond de cannellini bonen wel erg lekker, die ga ik vaker halen. Mijn empanadas smaakte vooral naar deeg met tomatenpuree... 

 

We gaan Uruguay een herkansing geven. Als deze nog eens voorbij komt dan ga ik aan de slag met een ander recept voor empanadas...

Bonensalade

- twee blikken cannellini bonen, uitgelekt

- een bosje peterselie, gehakt

- twee stengels bosui, in ringetjes

- cherry tomaatjes, gehalveerd

- twee eetlepels rode wijn azijn 

- twee theelepels cayenne 

- een theelepel peper 

- halve theelepel zout

 

Heel simpel, pleur alles bij elkaar en tadaaaaaaa

Empanadas

Deeg: 

Twee flinke mokken bloem 

Drie kwart kop water

Zout 

Twee eetlepels olijfolie 

Paprikapoeder voor de versiering

 

 

 

 

 

Vulling: 

Gesnipperde ui

Flinke wortel, in blokjes 

70 gr bloemkoolroosjes, klein gesneden 

Blik kidneybonen 

Blikje tomatenpurree

Een grote teen knoflook, geperst 

Theelepel chilipoeder 

Theelepel gemalen komijn 

Eetlepel sojasaus 

Meng het bloem, het water, het zout en de olie in een kom. Kneed het drie minuten lang. Het kan wat plakkerig worden. Verdeel het deel in balletjes, een stuk of 6/7. Dek het af en zet het aan de kant. 

 

Bak de ui en wortel tot deze zachter is. Doe de tomatenpuree, sojasaus, de knoflook en de kruiden erbij. Bak dit even mee. Haal het mengsel van het vuur. Doe de bonen en bloemkool erbij en laat het afkoelen. 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg wat bloem op een snijplank (of het aanrecht), rol de deegballetjes tot dunne pannenkoekjes. Doe wat mengsel in het midden en vouw het deeg dicht. Druk de zijkanten dicht met een vork en strooi wat paprikapoeder over het pakketje. 

 

Als alle empanadas gevouwen zijn bak je ze 20 minuten op 200 graden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0