#3 Rijst-Bonenschotel uit Senegal

Een gerecht op basis van het recept op www.ivu.org. Deze keer heb ik het vrijwel hetzelfde gelaten, alleen heb ik het niet voor 17 personen klaargemaakt!! Wat een aantal... Alsnog was het erg veel en kunnen we er twee dagen van eten. Ook hoef je maar één pan te gebruiken. 

 

Wonder boven wonder vond Gijs het ondanks de bonen een 8,5 waard!

Ingrediënten

Een kopje rijst

Een blik zwarte bonen, uitgelekt

5 wortels, in stukjes 

2 grote uien, gesnipperd 

2 zoete aardappels, geschild en in kleine stukken

Een klein blikje tomatenpuree

Een kopje water

Een teentje knoflook, geperst 

Olijfolie

 

Bereiding

Gooi een scheut olie in de wok, verhit deze en gooi de wortels erbij. Doe na een paar minuten de uien en knoflook erbij. Bak dit tot de ui glazig is. Meng de tomatenpuree, met eventueel zout en peper, door de wok.

 

Doe het water erbij en wacht tot dit kookt. Roer ondertussen natuurlijk weer goed.

 

Doe de zoete aardappel en de bonen in de wok en wacht opnieuw tot dit weer kookt. Doe als laatste de rijst erbij en dek de wok af. Laat het tien minuten rustig koken. Roer niet te veel. 

 

Na tien minuten haal de deksel eraf, roer het mengel goed door. Laat het tien minuten onbedekt pruttelen en je kunt aan tafel. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0