#2 Udon Noedels uit Hongkong

Twee weken terug (ik ben door onze Madeira trip wat later) heb ik een recept uit Hongkong gemaakt. Als inspiratie heb ik het "15 Minute Spicy Udon Stir Fry" van www.seasonsandsuppers.ca genomen, maar wel weer het één en ander verandert om het meer naar onze smaak te verbuigen. 

Ingrediënten

Saus:

2.5 theelepels Sambal Oelek 

2 theelepels rijstazijn 

1.5 eetlepel soja saus 

1 eetlepel ketjap manis 

2 theelepels basterdsuiker 

1 uitgeperste  teen knoflook

1 theelepel gemberpoeder

 

Wok:

1 theelepel olijfolie 

1 grote gesnipperde  ui

2 wortels, in stukjes 

4 stengels bosui, gesneden

3 kopjes babyspinazie

400 gr zachte udon noedels 

Bereiding

Mix de saus door alle ingrediënten bij elkaar te gooien, hoppa klaar! Verhit de olie en bak de worteltjes ongeveer een minuutje. Gooi de uien erbij en wok het tot de wortel zacht is en de ui glazig. Gooi een deel van de bosui erbij, bewaar de rest voor de garnering. Roer het een halve minuut. 

 

Gooi ook de noedels erdoor en trek deze voorzichtig uit elkaar. Roer dit ongeveer een minuut. Nu kun je de saus erbij gooien. Roer ook dit even kort door elkaar. Als laatste doe je voorzichtig de babyspinazie erbij. Wok dit tot de spinazie is geslonken. 

 

Serveer het met de overgebleven bosuitjes en maak het af met wat sesamzaadjes. 

 

Gijs gaf dit een recept een 7. Wat mij verbaasde omdat ik had verwacht dat hij de dikke noedels niets zou vinden, maar deze vond hij juist erg lekker. De hoeveelheid soja saus vond hij te veel, echt te zout! Ik ben het hier wel mee eens, ik zal eens kijken voor een ander soort...

Reactie schrijven

Commentaren: 0