#1 Wat uit Eritrea

We hebben onze wereldreis afgetrapt met een gerecht uit Eritrea in Afrika. Op globaltableadventure.com (die site moet je sowieso maar even bekijken!) heb ik een recept gevonden voor Wat. Wat? Ja Wat. Een gerecht vol kruiden en linzen. Ik heb het niet tot in de puntjes gevolgd, maar Gijs vond het een 10 waard. En dat was geen grapje! Ik vond het ook lekker, maarrrrrr volgende keer zou ik persoonlijk meer groenten toevoegen. Echt een lust voor het oog is het overigens niet, het is een bruin/grijze massa geworden.

 

Duur:

Voorbereiding 10 minuten

Bereiding 45 minuten (ligt aan de kooktijd van de linzen)

 

Voor kruidenmengsel Berberé:

 1 kruidnagel

1/4 theelepel komijn 

1 eetlepel paprikapoeder

een paar peperkorrels

2 piment balletjes

een paar kardemom zaadjes, uit het hulsje

1/2 eetlepel chilipoeder

Vermaal de kruiden in een blender, of met een vijzel en stamper

 

Voor 2, misschien 3 personen:

1 ui

3 tomaten

2 grote wortels

2 tenen knoflook

1 kopje rode linzen

1 kopje groene linzen

2 kopjes water of bouillon (eventueel meer)

Olie

Een theelepel (of meer naar smaak) van de Berberé)

 

Snipper de uit en fruit deze. Pers ondertussen de knoflook en voeg deze toe. Laat dit even bakken. Schil de wortel en snijd deze in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes. Voeg deze toe als de ui bruin begint te worden. Bak deze een paar minuten mee. Voeg het kruidenmengsel en de linzen toe en voeg een deel van het water toe. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe. Let erop dat wanneer het te droog wordt, je water toevoegt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0