Eka of Tu Eka?

We hadden een super tof verblijf geregeld in Ubud, op Bali. Echter toen we daar aankwamen was het echt niet zoals het op de foto's leek. Het was vies, de schimmel zat door de hele kamer en had de deur en meubels aangevreten. Ook achter het hoofdeinde van het bed zat het vol schimmel. Daarnaast hadden we een kamer in een oude tempel geboekt, maar zaten Gijs en ik ergens achteraf in een soort hol verstopt, terwijl de andere twee van ons gezelschap wel in de beloofde kamer zaten. Dit was niet veel beter, het zat helemaal vol met rupsen en schimmel. 

 

We besloten al snel dat we hier niet konden blijven en hebben elders een kamer geregeld. De eigenaar was hier niet blij mee. We boden aan in ieder geval de eerste nacht te vergoeden, maar hij maakte hier het dubbele van. We voelde ons best schuldig, dus hebben we het neergelegd. 

 

Een aantal dagen later, toen we allang vertrokken waren uit Bali, kreeg ik een mail. De man heeft gezegd dat hij tot middernacht op ons heeft gewacht, maar dat we niet op zijn komen dagen en dat hij hier voor een vergoeding wilde hebben. Ik was woest. Ik heb een mail terug gestuurd naar Booking.com, waarin ik alles heb uitgelegd. Ze kunnen ook zien dat we verder alle boekingen zijn nagekomen en heb hen de contactgegevens van ons tweede verblijf gegeven. Hiermee was het in orde. 

 

Serieus drie jaar later ben ik er eindelijk achter gekomen wat het probleem is geweest. Ik weet niet hoe, maar de taxi chauffeur heeft ons bij een ander verblijf afgezet. De man deed net of we echt bij hem geboekt hadden, maar dit was TU Eka's Homestay en onze boeking was voor Eka's Homestay, een paar straten verderop. Het is bizar, want we hebben de taxi chauffeur het juiste adres gegeven, maar misschien had hij een dealtje met de man. 

 

Achteraf vind ik het wel heel sneu voor de eigenaar van Eka's, want die had dus inderdaad gelijk met zijn mail dat we niet op zijn komen dagen en hij heeft dus echt tot middernacht op ons zitten wachten... 

 

Op de foto hieronder zie je een klein beetje van de zwarte schimmelvlekken, maar in onze kamer was het nog veel erger, de deur viel uit elkaar en het raam kon door de aanslag niet meer dicht...

Reactie schrijven

Commentaren: 0