Wat is je mooiste bestemming en waarom?

Elke maand wil ik een groep mensen een vraag stellen over reizen. Wat is je mooiste bestemming, waar wil je ooit nog eens naar toe, wat is het vervelendst dat je op reis hebt meegemaakt, en ga zo maar door. De eerste vraag is: Wat is je mooiste bestemming en waarom?

 

De antwoorden van totaal verschillende mensen kun je hieronder lezen. Om alvast even af te trappen zal ik mijn eigen antwoord geven. Mijn mooiste bestemming is absoluut Bagan in Myanmar, daar voelde ik me net een ontdekkingsreiziger tussen alle tempels.

 

Gijs vind het moeilijk om maar één plek te kiezen, Bagan staat hoog op de lijst, maar ook met de trein door Slovenië was fantastisch. Het is zo lastig om één bestemming als mooiste aan te wijzen...


Remy

Het is misschien een beetje een oneerlijk antwoord, omdat het nog zo vers in het geheugen ligt , maar ik denk Lapland in de winter. Ik heb in mijn leven nog nooit zo veel maagdelijk witte sneeuw gezien!

 

Maar misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik er net vandaan kom. Negen jaar geleden was ik in Thailand en dat was ook insanely beautiful. 

 

In beide gevallen kwam ik in een situatie terecht, of dit nu de natuur was of de cultuur, die ik totaal niet gewend was. Dit blijft je wel even bij. Het is verbazingwekkend hoe mooi die natuur kan zijn. 


Neomie

Mijn mooiste bestemming is Griekenland. Ik heb hier driekwart jaar gewoond en ik heb hier zo veel leuke mensen leren kennen, ik hou echt van dit land. 


Vader Aad

Noorwegen! Lekker ruig land! Een paar jaar geleden was ik in Stavanger voor een feest. De vikingzwaarden die uit steen zijn gehouden zijn heel cool!


Nanouk

Tot nu toe vond ik toch Indonesië het mooiste. Het landschap en de bezienswaardigheden daar zijn waanzinnig! Yogyakarta met de Borobodur en Prambanan, en Bali vond ik het leukst...


Harmen

 Ik wil eigenlijk de Lofoten in Noorwegen kiezen, waar ik in 2003 ben geweest. De hoge bergen, fjorden en de huisjes zijn geweldig. De zee is hier zo helder! Ook het vikingmuseum is een aanrader.

 

Maar ik kies toch voor zuid oost Drenthe!


Regina

Mijn favoriete bestemming is Ceram op de Molukken. Hier woont mijn familie en de natuur hier is prachtig. Als ik hier ben voel ik me ook beter en ik eet ook gezonder, veel fruit en zonder chemische bewerkingen. Ik merk het gelijk aan mijn huid, deze is daar veel gaver! Ik kom er helemaal tot rust.


Wouter

Mijn mooiste bestemming is Zuid Afrika vanwege de natuur en de wijngaarden. Vooral Drakensbergen was heel mooi. Maar Nepal was ook tof vanwege de trektochten, je kan hele lange hikes doen. 


Marieke

Ik denk dat ik Colombia het mooiste vond, het nationale park waar de jungle stopt en de Caribische zee begint. Je kon hier met je hangmat op het strand slapen, heel vet! 

 

Je kunt daar ook een trektocht doen naar La Ciudad Perdida, hier is alle bevolking heen gevlucht toen de Spanjaarden kwamen. Alleen waren de mensen al ziek en gingen alsnog allemaal dood en is de stad in de vergetelheid geraakt. 


Suzanne

Mijn mooiste bestemming is Nepal. Dit omdat het een veelzijdig land qua natuur is, je kunt er prachtige trekkings door de bergen doen in het koelere noorden, op neushoorn- en tijgersafari in het warmere zuiden en in het centraal gelegen Kathmandu heerlijk genieten van de cultuur, de vriendelijke Nepalezen en het heerlijke eten! En daar bovenop is het allemaal goed betaalbaar, dus een echte aanrader!


Gregor

Amerika was leuk! Maar de Amerikanen zijn wel net zo gek als ze doen voorkomen! Het meest indrukwekkende was de grootte van Los Angeles was, na uren rijden stopten we op de eerste kampeerplaats en dat was nog steeds in de stad. De hitte in Las Vegas was ook indrukwekkend, net alsof iemand een föhn op je richt. Iedereen wist ook gelijk dat we toeristen waren, omdat we strontverkouden rondliepen door de airco van de kamper. 


0 Berichten

Welk land staat het hoogst op jou reisbucketlist?

Voor mij staat het hoogst op de lijst: Bora Bora. Maar dit iets wat niet snel zal gebeuren, of ik moet spontaan rijk worden. Mijn moeder was "fan" van Bora Bora en grapte altijd dat haar as hier uitgestrooid moest worden. 

 

Gijs kiest voor Costa Rica en Georgië. 

Gregor

Ik denk het noorden van Finland, dat is gewoon mooi en je hebt er veel alternatieve mensen. Of Japan, vanwege de cultuurverschillen. Stiekem zou ik ook graag naar de Galapagos willen, maar omdat dit slecht is voor het milieu zou ik het niet snel doen. 

Neomie

De Malediven lijken me heel mooi, maar Australië staat ook heel hoog!

Remy

Mijn plan is om met een camper in Nieuw Zeeland rond te reizen, ik hoop dat ik dit volgend jaar kan doen. 

Suzanne

Nieuw Zeeland, de natuur lijkt me daar heel mooi.

Robert

Hawaii, Japan en Costa Rica

Max

Australië

Regina

De Malediven, maar daar ga ik  ook heen. Als geld er niet toe zou doen, dan kies ik Bora Bora.

Nanouk

Canada denk ik!

Marieke

Belize, ik moet en zal in het blauwe rondje in de zee zwemmen! En Edinburgh, ik wil de spooktoer doen!

Harmen

Vanaf mijn elfde wil ik al eens naar Santiago de Compostella lopen. 

0 Berichten

Wat mis je het meest van thuis, als je op reis bent?

Ik ben echt een watje en mis altijd wel wat van thuis als ik langer dan een nacht weg ben. Op nummer 1 staat koffie! Daarna volgen mijn bed, toilet en douche.  

 

Op langere termijn ga ik mijn katten missen, maar ik ben al bij één nacht ongerust en vind het vervelend om ze alleen te laten. 

 

Toch is het niet echt heimwee waar ik last van heb, ik noem het verblijf ook altijd gewoon thuis. Het is meer het comfort dat ik mis. Als ik lekkere koffie, een goed bed, fijne douche en een normaal toilet heb, dan ben ik tevreden. Hoe bedoel je veeleisend?

 

Alleen wanneer ik me niet goed voel, zoals in Indonesië, dan zou ik wel heel graag thuis willen zijn...


En jij?

Max: Mijn katten natuurlijk!

 

Harmen: Mijn eigen wc, koffiezetapparaat, balkon, kwaliteitstoiletpapier

 

Rilana: Mijn eigen bed!

 

Regina: Mijn bed!

 

Aziza: Ik eet het nooit als ik thuis ben, maar op vakantie mis ik pindakaas! En zoute drop!

 

Su: Mijn eigen douche, toilet en mijn katten

 

Gregor: Mijn broer

 

Neomie: Mijn bed 

 

Papa: Frikandellen!

 

Gijs: Uhm niets (krijgt het boze oog) oh ja, de katten natuurlijk

 

Nanouk: Ik slaap altijd slecht als ik van huis ben, dus mijn bed staat op nummer 1!

 

Robert: Eigenlijk mis ik niets, ik heb ook nooit heimwee

 

Remy: Mijn eigen bed. Zonder twijfel

0 Berichten