Kerstmarkt Bucketlist

Duitsland is natuurlijk van oudsher HET land om een kerstmarkt te bezoeken. Ik heb er inmiddels dan ook al wel wat bezocht. Ik begin een beetje nieuwsgierig te worden naar andere landen om een kerstmarkt te bezoeken. Na wat gegoogle ben ik op de volgende tien plekken (stiekem toch een oogje dichtgeknepen voor het Duitse Münster) gekomen die vanaf nu op mijn kerstmarkt-bucketlist staan: 

 

#1. Zwitserland! Ik heb echt sprookjesachtige afbeeldingen voorbij zien komen van de Zwitserse kerstmarkten. 

 

#2. Lapland. Hier komt de kerstman natuurlijk vandaan, dus mij lijken de kerstmarkten hier fantastisch. 

 

#3. Brugge. Deze stad staat ook hoog op mijn reguliere stedentrip lijstje, maar lijkt me prachtig met alle kerstlichtjes en nog net een tikkeltje schoner

 

#4. Wenen. Ik heb geruchten gehoord dat het heel mooi is, maar dat de mensen er niet zo leuk zijn. Tijdens een kerstmarkt, wil ik toch ook gewoon om me heen kijken en neem ik zelf wel gezelligheid mee. Wenen lijkt me echt een sprookjesachtige (kerstmarkt)stad. 

 

#5. Budapest. Eén van mijn favoriete steden van Europa en  is in de zomer ook gezellig, dus waarom niet in de winter? 

 

 

 

#6. Münster. De oudst bekende kerstmarkt (nikolausmarkt), voor het eerst genoemd in een document uit 1310. Alleen daarom hoort deze al op mijn bucketlist thuis.

 

#7. Londen. Ik heb het gevoel dat ze hier wel een goede sfeer kunnen neerzetten. Of komt het doordat ik gewoon graag een keer naar Londen wil...

 

#8. Zagreb en Cazma. Iets met een heus winterwonderland en lichtjes in Cazma (30 kilometer van Zagreb). De hoofdstad zelf was in 2016 de winnaar van beste kerstmarkt van Europa. Misschien geef ik Zagreb dan nog één kans en dan wel in de decembermaand..

 

#9. Valkenburg. Een kerstmarkt onder de grond, in de grotten van de stad. Dit lijkt me wel gaaf. Maar mijn beste vriendinnetje heeft me gewaarschuwd. Het schijnt tegen te vallen. Daardoor is deze niet van mijn lijst verdwenen, maar wel naar onder geschoven. 

 

#10. Polen. Geen stad, omdat ik niet kiezen. Ik wil graag eens naar Polen en tijdens de kerst lijkt me dit nog mooier. Maar ik hoor zo veel tegenstrijdige verhalen over de Poolse steden, dat ik niet weet waar ik naar toe zou willen. Suggesties?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hakkeploffer (donderdag, 23 november 2017 13:08)

    Gijs is een eindbaas