#7 Waterval zien

Dit was één van de eerste dingen die ik op mijn bucketlist heb gezet. Mijn moeder had me ooit meegenomen naar de watervallen van Koo, maar die vond ik niet echt indrukwekkend. Ik wilde graag een echte waterval zien. 

 

In Indonesië was het zover. Bij Senaru bezochten we ´echte´ watervallen. Met onze gids Rames vertrokken we vanuit ons verblijf. We hadden er niet over nagedacht, maar tijdens ons bezoek was het een vrije dag, waardoor er veel lokale bevolking te vinden was bij de watervallen. Voordat we ook maar in de buurt waren van de eerste, waren we al een keer of tien op de foto geweest ´For memory´. 

 

De eerste waterval is Sendang Gile, wat 'een beetje gek' betekent. De waterstroom is maar liefst 125 meter hoog en ik vond het redelijk indrukwekkend. We liepen wat rond, bekeken de mannen die dapper de straal trotseerden en gingen natuurlijk op de foto. Rames vertelde over de verschillende watervalletjes. De grote straal is de straal voor de mannen. Hier kunnen alleen sterke gasten overeind blijven staan. Ze moesten zich wel tegen houden bij een steen, zo hard kletterde het water op hun rug. De kleinere straal daarnaast is voor de vrouwen, die stonden daar dan ook massaal te poedelen. En het laatste straaltje is de baby straal, niet meer dan een druppelende douche. 

 

Door de jungle trokken we verder. Daar lag nog een waterval en daar kon je bij zwemmen. Klimmend, klauterend en klotsend door een rivier kwamen we na ongeveer 40 minuten inderdaad bij de plek. Deze waterval wordt Tiu Kelep genoemd en is volgens sommige minder indrukwekkend. Ik vond het alsnog prachtig. met zijn 45 meter hoogte. Hier waren lokale jongens aan het ravotten en sprongen van de hoge rotsen af. Wij trokken ook snel onze kleren uit om te gaan zwemmen. Dat viel we vies tegen. Het meertje was harstikke koud. Wel was het even een lekkere massage onder de kleine waterval die de douche genoemd wordt. Even verderop is een wat warmer meertje, waar het zwemmen wat aangenamer was. Ook gids Rames heeft zich hier goed vermaakt. 

 

Staat het zien van een waterval ook op jouw bucketlist? Of heb je deze al af kunnen strepen?  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0