Flashback Praag 1

Mijn eerste vakantie na een lange periode, en de eerste met Gijs. Als ik mijn handgeschreven dagboekjes moet geloven was alles leuk. Ik denk dat ik dit zo een 15.445 keer geschreven heb. Op zich een goed teken, maar ik vermoed dat mijn beeld een beetje vertroebeld werd door de roze bril die ik toen droeg. 

 

Mijn eerste indruk van Praag: leuk absurd mooi! Ik was echt onder de indruk van alle details op de gebouwen. En alle torentjes! Geweldig! Ik kon me gelijk voorstellen hoe de mensen in het verleden, toen het nog nieuwbouw was, hier rond hebben gelopen. 

 

We verbleven in een 'villa' in het stadsdeel Radotin, zo een half uur tot twintig minuten met de trein van het stadscentrum vandaan. Samen met een collega van Gijs, twee kennissen van hem die ik nog niet eerder ontmoet had en twee vrienden. 

 

Wil je het hele verhaal lezen? Klik dan hier.

Wat hebben we gedaan?

Dag 1:  Vertrokken met de Skoda vanuit Almere. 

 

Dag 2: Te vroeg aangekomen in Praag-Radotin, waar we een paar uur later ons verblijf konden checken. Een rooftocht naar de Albert en zelf gekookt (eerste en laatste keer op vakantie). 

 

Dag 3: Met een kater Praag gaan verkennen. Over het Wenceslausplein met de herdenking voor Vaclav Havel. Gestaard naar de Astronomische klok en geschuifeld over de Karelsbrug. Gedronken bij Chapeau Rouge en afgesloten bij Yes Club

 

Dag 4: Mijn eerste Langose gegeten. De oude stad door en de Sint Vituskathedraal bekeken. Naar de vetste tent ooit! I love Cross Club

 

Dag 5: Langs de Lennon muur en de lovelocks. Naar museum Reon Argondian. Gegeten bij de Hare Krisna in restaurant Govinda's. Het nieuwe jaar ingeluid bij de Astronomische klok. Een afterparty bij Yes Club

 

Dag 6: Gesloopt. 

 

Dag 7: Een trip naar het dorp Kutna Hora. Het bottenkerkje 'Ossuarium van Seclec' bekeken. En omdat we er toch waren ook naar de kerk van Seclec en de Sint Barbory  kerk geweest. Natuurlijk ook hopeloos verdwaalt. 

 

Dag 8: Souvenirs gekocht en terug naar Almere gereden.

 

Hoogtepunten

- Cross Club is geweldig! Als je me vraagt wat het tofste is in Praag dan is deze club het antwoord. De sfeer is zo relaxt, je kijkt je ogen uit en ik heb nog een nieuwe band ontdekt ook: La Pneumatue. 

 

- Een rondje praag met de Astronomische klok, Karelsbrug en de Sint Vituskathedraal is altijd goed!

 

- Langose! Misschien wel de beste culinaire ontdekking die ik ooit gedaan heb. 

 

- Reon Argondian is fascinerend met zijn kleurrijke fantasiewereld!

 

- Het uitstapje naar Kutna Hora. Het is dichtbij en je kijkt je ogen uit. Vooral het Ossuarium van Seclec heeft een indruk achter gelaten, maar ook de kerk van Sint Barbory fantastisch mooi. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0