Flashback Madeira

 

Wie? Gijs en ik

Wat? Madeira, een autonoom Portugees eiland, dat eigenlijk dichter bij Marokko ligt. 

Wanneer? 2 t/m 9 september 2017, 7 nachten

Waar? Recidencial Funchal. Het is op zich een prima verblijf, maar ik wou dat ik oordoppen mee had. Het is goedkoop en het ligt echt op een perfecte locatie. 

 

Het was een brave vakantie, we hebben het geen enkele dag echt laat gemaakt. Ik denk dat we toe waren aan wat rust. We werken allebei fulltime, proberen tussendoor nog te verbouwen en ik kan niet zo goed "nee" zeggen, dus er komen altijd wel andere dingen tussendoor. Maar ach, een chill vakantie mag ook wel eens... 

 

Madeira volgens Gijs: "Groen, bergen en piraten"

Do's

#1. Wandeling van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo.

Bereidt je thuis alvast een beetje voor en neem je wandelschoenen mee. Ik vond de tocht, vooral het einde, enorm zwaar en ik heb drie dagen spierpijn gehad. Maar ik ben natuurlijk een luie donder en totaal niet getraind. Toch zou ik het zo nog een keer doen, het was zooooo ontzettend gave tocht!

#2. Levada Caldeirão Verde.

Op de tweede plaats toch  nog een wandeltocht. Deze is wel een stuk makkelijker en komt uit in de groene ketel, één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. 

#3. Walvissen spotten. 

Al heb ik maar één walvis gezien en geen dolfijnen, toch is dit echt een aanrader. Het varen alleen al is relaxt en je hebt ook een goede kans om wat bijzondere dieren te spotten.

Dont's

#1. Santana. 

Ga niet speciaal voor de UNESCO huisjes naar het stadje Santana. Dit was echt een enorme afknapper. De hutjes zijn gewoon toeristen shops. 

#2. Vulkanisch Center in São Vicente

Hoewel de grotten wel gaaf zijn en ik zou deze ook wel aanraden voor wat afwisseling, zou ik tour door het center zelf afraden. Misschien is het voor kinderen leuk, maar ik had liever gewoon de tentoonstelling bekeken. Misschien zouden ze dit eens kunnen updaten... 

Spijt?

Van een aantal dingen heb ik wel spijt. Dat we ons hele verblijf in Funchal hebben gezeten bijvoorbeeld. Niet alleen door het lawaaiige hotelletje, maar ik was het na drie dagen wel een beetje zat. Ik weet niet of het beter was geweest om een aantal dagen naar de andere kant van het eiland te gaan, aangezien we elke keer dat we daar waren alleen maar bewolkte luchten hebben gezien. Toch zou ik, als ik het over kon doen, een aantal dagen in een andere plaats verblijven. 

 

Ik heb ook spijt dat ik geen volle tour heb gedaan op een boot. Wij hebben een halve dag op het water doorgebracht, maar je had ook de optie om een hele dag, met een bezoek aan de Desertas Islands, te boeken. Dan ging je ook nog even op zoek naar zeehonden. Dit knaagt wel een beetje. 

 

Ook vind ik het jammer dat we niet naar de rotsbaden zijn gegaan. We wilden dit eigenlijk doen tijdens onze trip naar São Vicente, maar Gijs had zijn zwemkleding niet mee genomen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0