5 x Cheap Cheap

#1 Geen totaalpakketje

#1 Geen totaalpakketje boeken

 

Mensen zijn vaak verbaast als ik vertel dat ik niet een vlucht + hotel + transfer via een website boek. 'Hoe kom je naar je hotel dan?'. Ik heb zelf eigenlijk nog nooit overwogen om op deze manier op vakantie te gaan. Ten eerste wil ik liever niet te lang in hetzelfde verblijf zitten of in dezelfde plaats. Ik kijk en boek meestal via Booking.com, maar kijk wel eerst op de site van de aanbieder zelf om te kijken of dit goedkoper is. Ik zou dit wel verwachten, maar dit is eigenlijk bijna nooit zo.

 

Tja en hoe kom je van het vliegveld of station naar je hotel? Soms met een hoop gedoe, zoals in Budapest, maar meestal gaat het soepeler. Of met het openbaar vervoer, dit zoeken we dan van te voren uit. Anders pakken we een taxi. Dit doen we natuurlijk sneller in een goedkoop land.

 

Gijs is vaak weken bezig met het zoeken naar een goedkoop ticket, maar hij vind dit ook leuk om te doen. Gaan we vanaf Schiphol, of vanaf Brussel of Düsseldorf? Toen we naar Myanmar gingen was het goedkoper om een treinticket en overnachting in Düsseldorf te regelen, dan dat we zouden vliegen vanaf Schiphol.  

#2 Bagage

Bij mij is de hoeveelheid bagage in de laatste jaren behoorlijk geslonken. Van een overvolle backpack, waar ook nog van alles aan vast gebonden was, naar een kilo of 8 voor een reis van 4 weken. Het liefst zou ik alleen handbagage meenemen, dan hoef je ook niet zo vroeg op de luchthaven te zijn en kun je zo weglopen als je op de plaats van bestemming bent. 

 

Ik rol tegenwoordig mijn shirts strak op, in plaats van te vouwen. Andere paren schoenen stop ik vol met sokken en een dikke trui of vest trek ik aan in het vliegtuig, daar is het toch altijd koud. Het grootste en meest lompe paar schoenen (behalve de wandelschoenen, die trek ik echt niet aan als het niet hoeft) doe ik ook aan tijdens het vliegen of reizen. 

 

Mijn toilettas houdt ik ook altijd zo summier mogelijk (als ik met alleen handbagage wil reizen). Ik heb sowieso geen bakken met make-up, maar op vakantie neem ik alleen het hoognodige mee. Ook shampoo, crèmespoeling en douchegel laat ik thuis (alleen zilvershampoo, anders loop ik straks met een gele coupe). Ook tandpasta gaat niet mee in de tas. Deze dingen hebben ze ook wel op de plek waar je heen gaat. Als ik mijn backpack bij me heb en deze in moet checken, dan neem ik uiteraard mijn eigen troepjes wel mee, dit scheelt ook centjes). 

#3 Supermarkt

Op vakantie heb je altijd de neiging om op een terrasje te gaan zitten. Natuurlijk doen wij dit ook regelmatig, maar eigenlijk vinden we het net zo leuk om wat drankjes in de winkel te halen en ergens aan het water of in een park te relaxen. Ook dit scheelt enorm. Het ontbijt is ook een dingetje waar op bespaard kan worden. Soms is het ontbijt bij je verblijf gratis, maak hier vooral gebruik van. Of haal een broodje bij de supermarkt, vaak zijn hier gewoon belegde exemplaren te koop. 

#4 Tours

Veel tours door een stad zijn overbodig, althans dat is mijn mening. Vooral een tour van 'highlights' zou ik nooit doen. Je wordt dan in een busje gepropt, rijdt langs alle bezienswaardigheden van de stad, die ook lopend of met het openbaar vervoer kunt bereiken. Alleen dagtrips naar plekken waar je anders niet komt, of met extra's die je anders niet snel meemaakt, die zijn natuurlijk wel weer leuk. 

 

Wat ik wel doe is de sites van deze aanbieders bekijken en hun route van hoogtepunten lekker overnemen...Gratis en voor niets!

#5 Verblijf

Het boeit mij nauwelijks waar ik verblijf als ik ergens anders ben. Natuurlijk wil ik wel een schoon bed, maar voor het geval dit niet zo is, dan leg ik mijn eigen hamam-doekje wel neer. Als er maar een bed staat! Als ik echt iets unieks voorbij zie komen, of bij een eerste nacht, wil ik nog wel eens iets duurders boeken. Meestal kijk ik niet verder dan de tien goedkoopste verblijven op booking.com. Check ook altijd even op de site van het verblijf zelf, het kan zijn dat dit goedkoper is. Dit was het geval bij Hostel Station in Keulen. Het scheelde echt een meer dan een tientje. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0