Not all those who wander are lost...

But I am...

Yangon

In Yangon waren we op de eerste dag vreselijk verdwaalt. Dat is best knap, aangezien de stad gewoon als een grid is opgebouwd. In dit geval wisten we gewoon niet meer in welke straat ons hotel was. We hadden een kaart bij ons, maar die sloeg helemaal nergens op. Vragen aan de locals schoot ook al niet op, die wezen ons allemaal een andere kant op. Volgens mij hadden ze gewoon niet zo veel verstand van een kaart en was het geen opzet. Na ongeveer drie uur struinen kwamen we Koko Win tegen, die ons tegen een vergoeding terug bracht naar het hotel. Hij heeft ongeveer anderhalf uur met ons meegelopen. Het allerergste was nog dat we een aantal keren gewoon 2 straten van het hotel vandaan waren. 

Jakarta

In Jakarta hadden we het geniale idee om te gaan lopen naar de haven. We hadden wel een vermoeden waar we heen moesten lopen. Ik weet niet waar dit plan vandaan kwam en waarom we dachten dat het een goed idee was om in het donker door een onbekende stad te gaan lopen, maar al snel kwamen we in behoorlijk ongure buurtjes terecht. Een jongen wilde ons een donkere en verlaten steeg insturen. Hier zijn we maar niet op in gegaan. Uiteindelijk kwamen we bij een brug terecht, waar een hele wijk van karton en plastic was gebouwd. Het voelde niet goed en gelukkig stopte er uiteindelijk een taxi (nadat er een stuk of tien al waren doorgereden) die ons veilig terug naar ons verblijf bracht.

Venetië

In Venetië kreeg ik zo een buikkramp dat ik bijna niet rechtop kon lopen. We wilden terug naar onze camping, maar konden het busstation niet meer vinden. We hebben volgens mij wel honderd rondjes gelopen. De wegwijzers in deze stad slaan echt helemaal nergens op... 

Budapest

De tweede dag dat we in Budapest waren besloten we van ons hostel naar het centrum te gaan lopen. De dag ervoor hadden we dit ook gedaan. Ik weet niet hoe we het voor elkaar hebben gekregen, maar we kwamen bij een snelweg terecht. In de volle zon moesten we nog een uur langs het water lopen om in het centrum terug te komen. Dit was niet zo een gezellige wandeling...

Reactie schrijven

Commentaren: 0