Mighty Sounds

Het VETSTE festival OOIT! Ik ben inmiddels vijf keer geweest en de kaartjes voor deel zes zijn geboekt.

 

Het festival wordt gehouden in Tsjechië in het stadje Tábor, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Praag. Er worden een hoop verschillende muziekstromen vertegenwoordigd. Zo staan er Ska, Reggae, Hardcore, Punk, Psychobilly en ga zo maar door. Een hoop van hen zijn Tsjechische bandjes, die ook super tof zijn (Pipes and Pints bijvoorbeeld), maar er zijn ook Nederlandse bandjes (John Coffey) en grote namen als Madsin, Skindread of Julian Marley. 

 

De leukste optredens die ik gezien heb:

 

#1. Irie Revoltes 

#2. Jaya the Cat

#3. Madsin

Decadent

De eerste paar keren stonden we gewoon op de camping, maar dit was wel altijd vermoeiend en vervelend omdat we de tent vanuit Nederland mee moeten slepen. In 2016 hebben we vreselijk decadente tenten geboekt op Camp Village Deluxe. Ik voelde me er wel een beetje bejaard over, maar het was echt heerlijk. In de tenten lagen al matrasjes klaar en we hadden eigen toiletten. Om het terrein staat een hek met een bewaker. 

Activiteiten

Op Mighty Sounds is niet alleen muziek te vinden, je kunt je hier buiten de bandjes om ook heel goed vermaken. Zo kun je bijvoorbeeld een soort surfen in een opblaaswaterbaan, stunts uithalen (of er naar kijken) op de halfpipe, kunstwerken maken op de graffiti muur of je hoelahoep skills laten zien in de circus area. 

 

Er is ook een apart, afgezet deel wat de party area genoemd wordt. Op de één of andere manier is het hier altijd heel rustig. Er zijn soms kleine optredens, maar je kunt hier vooral even bijkomen. Meestal (lees eigenlijk altijd) is het bloedheet op Mighty Sounds en hier kun je verkoeling vinden, cocktail drinken en een potje tafelvoetbal spelen. In 2013, 2014 en 2015 stond hier ook een soort blob. Je kon een steiger beklimmen en van best hoog naar beneden springen. Ik had elke keer wel een excuus (gekneusde rib en gekneusde rib part II), maar ik 2016 zou ik het allereerst hier heen rennen en van dat stomme ding afspringen. Staat hij er niet meer...

Aller Aller Aller

Het aller aller aller belangrijkste en aller aller aller tofste van Mighty Sounds is het eten! Serieus voor een festival is dit echt briljant! Er staan tientallen kramen waar je uit kunt kiezen, van langose tot vegaburgers en van pasta tot raclette. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0