Reizenweek Berlijn

Het is al weer wat jaren geleden (uhum 2003), maar toen ik op de middelbare school zat, kon je in het vierde jaar kiezen om mee te gaan op de reizenweek. Je kon kiezen uit bestemmingen als Londen, Barcelona, de Ardennen of Berlijn. Ik koos voor de laatste en hoewel ik er geen zin in had, werd het alsnog hartstikke gezellig. Ook heb ik nog best wat leuke dingen gezien en gedaan. 

Grusselkabinett

Er was ons verteld dat het een horror museum zou zijn, dus daar had ik me op voorbereid...Blijkt het een spookhuis met acteurs te zijn. In kleine groepjes werden we naar binnen gelaten. Een donkere hal, met kleine verlichtte kamers aan weerszijde. Tot hier heb ik nog niet door wat er aan de hand is. Ineens komt er uit één van de kamers een man met een kettingzaag achter ons aan en beginnen de lampen te knipperen. Verder heb ik er eigenlijk niet veel van meegekregen, ik was hysterisch. Zeker gaan dus!

Oudste Cafe van Berlijn

Eén van de oudste café's van Berlijn en ook nog helemaal in de oude stijl. Opgericht in 1877 door de gebroeders Leydicke en het café draagt ook deze naam. 

Kaiser Wilhem Gedachtnis Kirche

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk zwaar beschadigd. Eigenlijk wilden de bestuurders van Berlijn de ruïne afbreken, maar uiteindelijk is het een monument geworden. Een nieuwe, moderne toren werd er naast gebouwd, een ietwat afzichtelijk ding. Ik vind het contrast tussen de afgebrokkelde oude toren en het lelijke moderne ding met 20.000 raampjes juist heel mooi (Ik heb er zelfs ooit nog een werkstuk over gespreven...).

Reactie schrijven

Commentaren: 0