Wat is je mooiste bestemming en waarom?

Elke maand wil ik een groep mensen een vraag stellen over reizen. Wat is je mooiste bestemming, waar wil je ooit nog eens naar toe, wat is het vervelendst dat je op reis hebt meegemaakt, en ga zo maar door. De eerste vraag is: Wat is je mooiste bestemming en waarom?

 

De antwoorden van totaal verschillende mensen kun je hieronder lezen. Om alvast even af te trappen zal ik mijn eigen antwoord geven. Mijn mooiste bestemming is absoluut Bagan in Myanmar, daar voelde ik me net een ontdekkingsreiziger tussen alle tempels.

 

Gijs vind het moeilijk om maar één plek te kiezen, Bagan staat hoog op de lijst, maar ook met de trein door Slovenië was fantastisch. Het is zo lastig om één bestemming als mooiste aan te wijzen...


Remy

Het is misschien een beetje een oneerlijk antwoord, omdat het nog zo vers in het geheugen ligt , maar ik denk Lapland in de winter. Ik heb in mijn leven nog nooit zo veel maagdelijk witte sneeuw gezien!

 

Maar misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik er net vandaan kom. Negen jaar geleden was ik in Thailand en dat was ook insanely beautiful. 

 

In beide gevallen kwam ik in een situatie terecht, of dit nu de natuur was of de cultuur, die ik totaal niet gewend was. Dit blijft je wel even bij. Het is verbazingwekkend hoe mooi die natuur kan zijn. 


Neomie

Mijn mooiste bestemming is Griekenland. Ik heb hier driekwart jaar gewoond en ik heb hier zo veel leuke mensen leren kennen, ik hou echt van dit land. 


Vader Aad

Noorwegen! Lekker ruig land! Een paar jaar geleden was ik in Stavanger voor een feest. De vikingzwaarden die uit steen zijn gehouden zijn heel cool!


Nanouk

Tot nu toe vond ik toch Indonesië het mooiste. Het landschap en de bezienswaardigheden daar zijn waanzinnig! Yogyakarta met de Borobodur en Prambanan, en Bali vond ik het leukst...


Harmen

 Ik wil eigenlijk de Lofoten in Noorwegen kiezen, waar ik in 2003 ben geweest. De hoge bergen, fjorden en de huisjes zijn geweldig. De zee is hier zo helder! Ook het vikingmuseum is een aanrader.

 

Maar ik kies toch voor zuid oost Drenthe!


Regina

Mijn favoriete bestemming is Ceram op de Molukken. Hier woont mijn familie en de natuur hier is prachtig. Als ik hier ben voel ik me ook beter en ik eet ook gezonder, veel fruit en zonder chemische bewerkingen. Ik merk het gelijk aan mijn huid, deze is daar veel gaver! Ik kom er helemaal tot rust.


Wouter

Mijn mooiste bestemming is Zuid Afrika vanwege de natuur en de wijngaarden. Vooral Drakensbergen was heel mooi. Maar Nepal was ook tof vanwege de trektochten, je kan hele lange hikes doen. 


Marieke

Ik denk dat ik Colombia het mooiste vond, het nationale park waar de jungle stopt en de Caribische zee begint. Je kon hier met je hangmat op het strand slapen, heel vet! 

 

Je kunt daar ook een trektocht doen naar La Ciudad Perdida, hier is alle bevolking heen gevlucht toen de Spanjaarden kwamen. Alleen waren de mensen al ziek en gingen alsnog allemaal dood en is de stad in de vergetelheid geraakt. 


Suzanne

Mijn mooiste bestemming is Nepal. Dit omdat het een veelzijdig land qua natuur is, je kunt er prachtige trekkings door de bergen doen in het koelere noorden, op neushoorn- en tijgersafari in het warmere zuiden en in het centraal gelegen Kathmandu heerlijk genieten van de cultuur, de vriendelijke Nepalezen en het heerlijke eten! En daar bovenop is het allemaal goed betaalbaar, dus een echte aanrader!


Gregor

Amerika was leuk! Maar de Amerikanen zijn wel net zo gek als ze doen voorkomen! Het meest indrukwekkende was de grootte van Los Angeles was, na uren rijden stopten we op de eerste kampeerplaats en dat was nog steeds in de stad. De hitte in Las Vegas was ook indrukwekkend, net alsof iemand een föhn op je richt. Iedereen wist ook gelijk dat we toeristen waren, omdat we strontverkouden rondliepen door de airco van de kamper. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0