Nieuwjaarsdag

De eerste dag van 2011 was vreemd, heel vreemd. Iets met een oude man, geplastificeerde foto´s van kinderen en een fles wodka. We waren op zoek gegaan naar drank, alles was op en wij nog niet klaar met het nieuwjaarsfeestje. De winkels waren gesloten, maar bij het station kwamen we een oude man tegen die me een beetje als een zwerver aandeed. Maar dit maakte niet uit, hij wist waar we drank konden halen. We belanden in een sport-bar, waarvan hij net vertelde dat er onguur volk kwam. We dronken een biertje met hem en hij vertelde over zijn kinderen. Vervolgens haalde hij twee geplastificeerde foto´s uit zijn jas. Het werd ongemakkelijk en we besloten snel ons biertje achterover te slaan, een fles wodka te halen en vlug weg te gaan uit de bar. Voordat de man ons achterna kon komen, vluchten we een pizzeria in. Er moest ook gegeten worden, dus haalden we een flinke stapel pizza´s (waar ik er onderweg al één had verorberd).

 

Dit was nog niet alles, na het eten was het tijd voor spelletjes. Ineens liep Gijs naar buiten om het vuurwerk dat hij bij de Albert had gekocht nog even af te gaan steken. Er klonk een snoeiharde knal waarvan we allemaal schrokken, maar niemand stond op. We staarden naar de deuropening, maar er was geen beweging. Er dwarrelde rook naar binnen. Ik sprong op en rende naar het balkon. Daar lag Gijs op de grond (met een bontmuts op), ik was echt even bang dat het helemaal mis was. Hij lag helemaal stil, maar gelukkig deed hij ineens zijn ogen open. Zijn gezicht was zwart van de rook en hij was behoorlijk doof. Hij dacht dat het vuurwerk niet zo heftig zou zijn, het kwam bij de supermarkt vandaan… maar dat was het dus wel. Hij had het los afgestoken in plaats van af te schieten met een buis die in het pakket zat. Ik snap ook achteraf echt niet waarom we het allemaal een goed idee vonden om die rommel te kopen. Op de plek waar het explosief was afgegaan zat een soort krater waar de betonnen tegels gebarsten waren. Ik denk echt dat hij een hoop geluk heeft gehad.

  

Zo zie je maar weer, je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Maar ik was wel behoorlijk klaar met deze nieuwjaarsdag en ging weer onder de wol!

Reactie schrijven

Commentaren: 0